Medvoice

1

2

3

4

5

 

Oppgaver

Hjelp

Grammatikk

 
   

En vanlig dag på avdelingen

   

 

Anne forteller om seg selv

Anne presenterer seg

Jeg heter Anne Nikolas og kommer fra Berlin. Jeg er 23 år gammel og kom til Trondheim for en uke siden. Jeg skal være her et helt semester for å fortsette mitt medisinstudium. Jeg bor sammen med en norsk medisinstudent i en leilighet i sentrum av Trondheim. Jeg er ikke gift, men har en venn i Berlin. Han kommer kanskje på besøk om en måned.

   

 

På legemøtet

Legemøte

Sammen med den norske studenten Liv Jakobsen skal Anne delta på avdelingens morgenmøte. De går dit sammen. Overlegen ønsker dem velkommen og presenterer dem for de ti andre legene rundt bordet. Legen som hadde beredskapsvakt om natten, forteller om pasientene som han tok imot. En av dem er Ole Hansen. Han er en 50 år gammel mann, som kom med ambulansen til sykehuset klokka 6. Han hadde sterke smerter hele natta og kastet opp blod. Han er veldig engstelig og frykter at det er kreft. Overlegen sier til Anne og Liv at de skal snakke med Ole Hansen etter møtet.

 

 

 

Kaffepause på avdelingen

Kaffepause

Før Anne og Liv snakker med Ole Hansen, hilser de på sykepleierne ved avdelingen. Anne presenterer seg igjen. En av sykepleierne har nettopp vært i Berlin og forteller om alle de fine kafeene og nattklubbene i byen. Sykepleieren spør om Anne vil ha en kopp kaffe i pauserommet.

 

 

Medvoice

1

2

3

4

5

 

Oppgaver

Hjelp

Grammatikk